U suradnji s mjerodavnim općinskim i gradskim inspekcijskim službama, Inspektorat Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša s početkom glavne turističke sezone započinje provođenje plana pojačanog inspekcijskog nadzora u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Pojačani inspekcijski nadzor mjerodavne inspekcije će obavljati od ponedjeljka, 3. lipnja, a obavljat će ga putem zajedničkih timova sačinjenih od županijskih i općinskih/gradskih inspektora,  s ciljem provođenja što učinkovitijih inspekcijskih kontrola kod subjekata nadzora.

Inspekcijski nadzori bit će usmjereni na povećanje discipline u pogledu poštivanja zakonskih propisa iz oblasti unutarnje trgovine i ugostiteljstva te suzbijanja nezakonitih radnji koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije (rad bez odobrenja, neizdavanje fiskalnih računa, neplaćanje boravišne pristojbe,..).

Ovim putem apeliramo na sve gospodarske subjekte da poštuju pozitivne zakonske propise, da usklade svoje poslovanje s propisima kako ne bi bili sankcionirani te da na taj način doprinesu što kvalitetnijem pružanju usluga i uspješnoj provedbi turističke sezone Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Također, ohrabrujemo gospodarske subjekte da se za sva pitanja i nedoumice u vezi s navedenim obrate općinskim/gradskim  tijelima uprave prema svom sjedištu, a za pitanja iz mjerodavnosti Ministarstva na raspolaganju im je elektronička adresa info@mtto.gov.ba

Pozivamo sve građane da, ukoliko  imaju saznanja o nelegalnom  poslovanju odnosno kršenju zakonskih propisa čiju primjenu nadzire Inspektorat (trgovina, turizam i ugostiteljstvo, zaštita prirode i okoliša), informacije o istom dostave na već navedenu e:adresu info@mtto.gov.ba  ili na e:adrese inspekcija@mtto.gov.ba i zalbe@mtto.gov.ba što je dovoljno za pokretanje inspekcijskog nadzora.

Po okončanju pojačanog inspekcijskog nadzora na području Hercegovačko-neretvanske županije, javnost će biti informirana o rezultatima istog.