VAŽNA OBAVIJEST

U skladu sa Odlukom Vlade o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, broj 01-1-02-605/20 od 17. marta 2020., u cilju suzbijanja širenja koronavirusa te zaštite zdravlja korisnika naših usluga i zaposlenika Ministarstva, molimo sve da, bez neodložne potrebe ili našeg poziva, ne dolaze u prostorije Ministarstva.

Svi podnesci i ostala korespondencija mogu se dostavljati elektronski na adresu info@mtto-hnz-k.ba; faksom na broj 036 552 806 ili putem pošte na adresu Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, Braće Fejića bb, Mostar. Za dodatna pojašnjenja u vezi pitanja iz nadležnosti Ministarstva, korisnici usluga mogu koristiti i kontakt telefone 036 551 823; 036 552 311.

U trenutnoj situaciji najvažnije je da svi budemo sigurni i zdravi. Zato moramo poduzeti određene mjere zaštite kako bismo osigurali sigurnost korisnika naših usluga i sigurnost naših djelatnika. Hvala Vam na razumijevanju.

#ostanidoma

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, upućujem iskrene čestitke svima koji ovu zemlju osjećaju svojom, koji zajedničkim trudom i radom grade prosperitetniju budućnost novim naraštajima. Danas kada je naša državnost neupitna, s ponosom se prisjećamo 25. novembra 1943.  kada su narodi Bosne i Hercegovine izrazili odlučnost da njihova zemlja bude zajednica sazdana na viševjekovnoj tradiciji uvažavanja i suživota različitih naroda, kultura i religija – zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih.

Tada i tako izražena odlučnost, ali i žrtva svih koji su svoje živote utkali u temelje današnje Bosne i Hercegovine, obavezuje nas da zajedničkim zalaganjem doprinosimo izgradnji jače države, njenom privrednom razvoju i iznad svega  suživotu različitosti.  Sa željom da svojim radom stvorimo uslove za bolje sutra i da time jačamo državnost svoje domovine po mjeri i potrebi svih njenih građana, čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ministar

Ajdin Teletović

Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju  članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina

Na osnovu člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj: 12/03, 34/03 65/13), člana 11. stav 2. Odluke o načinu upravljanja JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina („Službene novine HNK“, broj: 2/06) i člana 28.  stav 1. Statuta  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, a u vezi s članom 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnim  ministarstvima i drugim organima kantonalne uprave („Službene novine HNK“, broj: 4/07) i Odlukom Vlade HNK o pristupanju raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje Nadzornog odbora  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, broj: 01-1-02-2062/19 od 18.10.2019. godine, ministar trgovine, turizma i zaštite okoline Hercegovačko-neretvanskog kantona  raspisao je Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju  članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, koje predlaže Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline HNK.

Tekst Javnog oglasa objavljen je u Dnevnom avazu i Večernjem listu u srijedu, 13. novembra 2019. te u Službenim novinama Federacije BiH, broj 86/19 izdanje od 15. novembra 2019. Rok za prijavu kandidata ističe u ponedjeljak, 2. decembra 2019.

Tekst Javnog oglasa možete preuzeti u prilogu.

Javni oglas za izbor i imenovanje članova NO JP Hutovo Blato_bosanski

Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina

Na osnovu  člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj: 12/03, 34/03 65/13), člana 11. stav 2. Odluke o načinu upravljanja JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina („Službene novine HNK“, broj: 2/06) i člana 28.  stav 1. Statuta  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, a u vezi s članom 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnim ministarstvima i drugim organima kantonalne uprave („Službene novine HNK“, broj: 4/07) i Odlukom Vlade HNK o pristupanju raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje Nadzornog odbora  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, broj 01-1-02-2062/19 od 18.10.2019. godine, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona  raspisao je Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju  članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, koje predlaže Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline HNK.

Tekst Javnog oglasa objavljen je u Dnevnom avazu i Večernjem listu u srijedu, 13. novembra 2019. te u Službenim novinama Federacije BiH, broj 86/19 izdanje od 15. novembra 2019. Rok za prijavu kandidata ističe u ponedjeljak, 2. decembra 2019.

Tekst Javnog oglasa možete preuzeti u prilogu.

Javni oglas za izbor i imenovanje članova NO JP Hutovo Blato_bosanski