Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša prisustvovao je jučerašnjoj manifestaciji „Skokovi sa Starog mosta“, jednom od najznačajnijih sportsko-turističkih dešavanja u gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.  Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su i ovogodišnji 450. skokovi sa  27 metara visokog luka Starog mosta ponovo privukli veliku pažnju domaćih i stranih turista, ministar Teletović istaknuo je da je riječ o prepoznatljivom turističkom brendu koji prelazi granice ne samo Hercegovačko-neretvanskog kantona nego i Bosne i Hercegovine.

„Vjerujemo kako će vrijednost ove manifestacije  biti prepoznata i od strane UNESCO-a te da će se jedinstveni mostarski skokovi uskoro naći i na  svjetskoj listi nematerijalne kulturne baštine“, kazao je ministar Teletović koji je manifestaciji prisustvovao i u svojstvu posebnog izaslanika dr. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNK.

teletovicbandic

U društvu brojnih zvanica među kojima su bili Edin Mušić, predsjedavajući i Vesna Švancer, podpredsjedavajuća Predstavničkog doma Federacije BiH, Edita Đapo i Zlatan Vujanović, ministri u Vladi Federacije, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić,  ministar Teletović pratio je skokove pedeset trojice skakača među kojima je najbolji bio Lorens Listo kojemu je to deseta pobjeda u disciplini skokova na glavu.

1

Održavanje ovogodišnjih tradicionalnih 450. skokova koje je pratilo više hiljada posjetilaca okupljenih ispod Starog mosta,  finansijski su pomogli kantonalno Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša i Turistička zajednica HNK čime je još jednom potvrđeno da je turizam snažno strateško opredjeljenje Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

skok