S ciljem podrške manifestacijama koje svojim sadržajem i kvalitetom doprinose unaprjeđenju i obogaćivanju turističke ponude Kantona, razvoju sadržaja koji omogućavaju produženje sezone, stvaranju prepoznatljivog imidža hercegovačko-neretvanskog turizma i podizanju marketinške vrijednosti HNK kao cjelovite destinacije odnosno aktivnosti koje doprinose podizanju svijesti za očuvanje i zaštitu okoliša kroz ekološku edukaciju i aktivizam, promovisanju odgovornog odnosa prema prirodi, unaprjeđenju kvalitete življenja i dobre prakse lokalne zajednice te promociji zdravog načina života,  13. decembra  2022. godine ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša raspisao je Javni poziv za odabir projekata koji će se sufinansirati  iz sredstava „Transfer neprofitnim organizacijama“ planiranih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu.

U propisanom roku za podnošenje prijava pristiglo je ukupno 96 prijava za 96 projekata čija je ukupna vrijednost,  prema podacima podnosilaca prijave, procijenjena na više od 1,6 miliona konvertibilnih maraka, pri čemu je od Ministarstva zatraženo sufinansiranje  u ukupnom iznosu od 916.876 konvertibilnih maraka.

Na osnovu Zapisnika stručne Komisije za odabir projekata koje je razmotrilo  zaprimljene prijave te prema kriterijima iz člana IV Javnog poziva vrednovalo sve prijave koje su ispunile formalno-pravne uslove iz člana V Javnog poziva, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša donio je o Odluku izboru  korisnika finansijske podrške iz sredstava  „Transfer neprofitnim organizacijama“ dodijelivši podršku u ukupnom iznosu 400.000 konvertibilnih maraka za 77 projekata odnosno za svih 77 neprofitnih organizacija  koje su ispunile formalno-pravne uslove iz Javnog poziva.

Obavještavamo korisnike sredstava da će potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava biti upriličeno u sjedištu Ministarstva (Braće Fejića bb, Mostar) u ponedjeljak, 9. januara 2023. godine, u vremenu od 10:30 do 14:30 sati.

Na zakazano potpisivanje ugovora ovlaštena lica korisnika dužna su sa sobom ponijeti jedan od dokumenata za identifikaciju,  pečat i broj protokola. U slučaju da ovlašteno lice korisnika nije u mogućnosti iz opravdanih razloga pristupiti potpisivanju ugovora, može dati punomoć nekom od članova udruženja. Ukoliko su korisnicima potrebne dodatne informacije u vezi potpisivanja ugovora, iste se mogu dobiti na telefon 036/552 922

Tekst Odluke, kao i popis prijava koje nisu ispunile formalno-pravne uslove iz Javnog poziva,  možete preuzeti u prilogu.

Odluka o korisnicima finansijske podrške iz sredstava Transfer neprofitnim organizacijama

Spisak prijava koje nisu ispunile uslove iz JP