U ime Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša i u svoje osobno ime, svim građankama i građanima Konjica upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana grada i 642. godišnjice prvog spomena Konjica u pisanim dokumentima, uz želju da Grad Konjic sačuva vrijednosti po kojima je prepoznatljiv i  u budućnosti postane još ljepši, privlačniji i prosperitetniji u ekonomskom i svakom drugom pogledu.

Prirodni potencijali i bogata kulturno-povijesna baština  predstavljaju dobru osnovu za daljnji uravnotežen i održiv gospodarski razvitak Grada Konjica. Na takvim osnovama, upornim radom svih stanovnika stvoren je današnji Konjic, šarmantni gradić koji u skladnu cjelinu spaja tradiciju i suvremene razvojne potrebe, u korist svojih stanovnika i šire zajednice.

Posebno raduje opredijeljenost lokalne zajednice Konjica da se razvija u smjeru zelene turističke destinacije odnosno u smjeru razvoja održivog i odgovornog turizma. Takav razvoj koji se odvija u skladu s potrebama okoliša, poštujući njegova prirodna obilježja, ali i ograničenja, treba biti naše zajedničko opredjeljenje jer ćemo samo tako moći diferencirati svoju turističku ponudu i kao jedinstvena destinacija Hercegovina postati konkurentniji na tržištu. Do sada ostvareno daje nam nadu kako zajedništvom možemo prevladati sve teškoće na daljnjem putu napretka i prosperiteta.

Ohrabren do sada urađenim, koristim priliku da građankama i građanima Konjica, ali i onima koji Konjic nose u svojim srcima, još jednom čestitam 642. rođendan i Dan grada Konjica.

Ministar

Emil Balavac