PRODULJEN ROK ZA REALIZACIJU PROJEKATA I DOSTAVU IZVJEŠĆA O UTROŠKU SREDSTAVA TEKUĆIH TRANSFERA

Ministar Ajdin Teletović donio je odluku kojom se produljuje  rok za realizaciju projekata i dostavu izvješća o utrošku sredstava svim korisnicima kojima su ista odobrena iz sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom HNŽ za 2019. godinu na poziciji Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša. Ovom odlukom rok  za realizaciju projekata i dostavu izvješća o utrošku odobrenih sredstava produljen je za tri mjeseca odnosno do 1. rujna 2020.

Posljednji tjedan u Ministarstvo su svakodnevno stizali upiti korisnika, kojima je novonastala situacija oko pojave virusa SARS-CoV-2 stvorila brojne probleme u realizaciji projekata odobrenih iz sredstava „Transfer neprofitnim organizacijama“ (Odluka broj 10-01-16-153-8/19) i sredstava „Transfer za jačanje turističkih kapaciteta“ (Odluka broj 10-01-16-154-9/19). Imajući razumijevanja za novonastalu situaciju,  ministar  Teletović  odlučio je da se svim korisnicima pruži jednaka mogućnost da nadoknade zbog pandemije SARS-CoV-2 izgubljeno vrijeme za realizaciju projekata te je rok za realizaciju i dostavu izvješća o utrošku sredstava produljio do 1. rujna 2020.

Ovim putem obavještavamo sve korisnike kako ne moraju slati pojedinačne zamolbe za produljenje roka, a da izvješća o realizaciji i utrošku odobrenih dostave putem pošte na adresu Ministarstva sredstava najkasnije do 1. rujna 2020.

Odluka o produljenju roka za realizaciju projekata i dostavu izvješća o utrošku odobrenih sredstava

VAŽNA OBAVIJEST

Sukladno Odluci Vlade o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Hercegovačko-neretvanske županije, broj 01-1-02-605/20 od 17. ožujka 2020., u cilju suzbijanja širenja koronavirusa te zaštite zdravlja korisnika naših usluga i djelatnika Ministarstva, molimo sve da, bez neodložne potrebe ili našeg poziva, ne dolaze u prostorije Ministarstva.

Svi podnesci i ostala korespondencija mogu se dostavljati elektronički na adresu info@mtto-hnz-k.ba; faksom na broj 036 552 806 ili putem pošte na adresu Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša, Braće Fejića bb, Mostar. Za dodatna pojašnjenja u vezi pitanja iz mjerodavnosti Ministarstva, korisnici usluga mogu koristiti i kontakt telefone 036 551 823; 036 552 311.

U trenutnoj situaciji najvažnije je da svi budemo sigurni i zdravi. Zato moramo poduzeti određene mjere zaštite kako bismo osigurali sigurnost korisnika naših usluga i sigurnost naših djelatnika. Hvala Vam na razumijevanju.

#ostanidoma

Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 25. studenoga, Dana državnosti BiH, upućujem iskrene čestitke svima koji ovu zemlju osjećaju svojom, koji zajedničkim trudom i radom grade prosperitetniju budućnost novim naraštajima. Danas kada je naša državnost neupitna, s ponosom se prisjećamo 25. studenoga 1943.  kada su narodi Bosne i Hercegovine izrazili odlučnost da njihova zemlja bude zajednica sazdana na višestoljetnoj tradiciji uvažavanja i suživota različitih naroda, kultura i religija – zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih.

Tada i tako izražena odlučnost, ali i žrtva svih koji su svoje živote utkali u temelje današnje Bosne i Hercegovine, obvezuje nas da zajedničkim zalaganjem doprinosimo izgradnji jače države, njezinom gospodarskom razvitku i iznad svega  suživotu različitosti.  Sa željom da svojim radom stvorimo uvjete za bolje sutra i time jačamo državnost svoje domovine po mjeri i potrebi svih njezinih građana, čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Ministar

Ajdin Teletović

Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju  članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina

Na temelju  članka 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj: 12/03, 34/03 65/13), članka 11. stavak 2. Odluke o načinu upravljanja JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina („Narodne novine HNŽ“, broj: 2/06) i članka 28.  stavak 1. Statuta  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, a u vezi s člankom 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o županijskim  ministarstvima i drugim tijelima županijske uprave („Narodne novine HNŽ“, broj: 4/07) i Odlukom Vlade HNŽ o pristupanju raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje Nadzornog odbora  JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, broj: 01-1-02-2062/19 od 18.10.2019. godine, ministar trgovine, turizma i zaštite okoline Hercegovačko-neretvanske županije  raspisao je Javni oglas za  izbor i imenovanje na poziciju  članova Nadzornog odbora JP „Park prirode Hutovo blato“ d.o.o. Čapljina, koje predlaže Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline HNŽ.

Tekst Javnog oglasa objavljen je u Dnevnom avazu i Večernjem listu u srijedu, 13. studenoga 2019. te u Službenim novinama Federacije BiH, broj 86/19 izdanje od 15. studenoga 2019. Rok za prijavu kandidata istječe u ponedjeljak, 2. prosinca 2019.

Tekst Javnog oglasa možete preuzeti u prilogu.

Javni oglas za izbor i imenovanje članova NO JP Hutovo Blato_hrvatski