Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike gradova i općina u Županiji, da sudjeluju u Javnoj raspravi o Planu upravljanja otpadom na području Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021.-2026. godina.

Izrada Plana upravljanja otpadom za područje Hercegovačko-neretvanske županije dio je projekta „Izrada Županijskih planova upravljanja otpadom”, koji je financijski podržan od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, a implementiran od strane Regionalnog centra za okoliš za Centralnu i Istočnu Europu, Ured za Bosnu i Hercegovinu (REC BiH).

Člankom 8. Zakona o upravljanju otpadom Hercegovačko-neretvanske županije („Narodne novine HNŽ“, broj:6/06), propisana je obveza Županije da donese Plan upravljanja otpadom koji mora biti usuglašen sa Strategijom upravljanja otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cilj Plana je identifikacija trenutnog stanja u sferi prikupljanja, odlaganja i tretmana svih vrsta otpada, podrazumijevajući stanje infrastrukture, te definiranje (na temelju budućih potreba) neophodnih financijskih, pravnih, institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta za njegovu primjenu.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Ministarstvo je odlučilo kako neće organizirati održavanje usmene Javne rasprave putem okruglog stola nego ONLINE.

Pozivamo zainteresiranu javnost da se uključi u online Javnu raspravu kako bi svojim komentarima, prijedlozima i sugestijama dala doprinos definiranju što kvalitetnijih rješenja u Planu upravljanja otpadom na području Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021.-2026. godina.

Molimo da vaše primjedbe, mišljenja i prijedloge dostavite na adresu Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije pisanim putem poštom ili putem faksa na  broj: 036/552-806 ili na e-mail: okolis@mtto-hnz-k.ba, najkasnije do 12. ožujka 2021. godine.

 

Preuzmite:

PUO HNŽ – Nacrt VELJAČA 2021-hrv za JR 17.02.2021