Ministar Ajdin Teletović sudjelovao je u radu Trećeg energetskog samita koji je od 4. do 6. travnja održan  u hotelu Grand Hotel Neum.  Na samitu, koji je održan kao nastavak  dijaloga ključnih aktera u energetskom sektoru Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID EIA) i Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), raspravljalo se  o unaprjeđenju regulatornog okvira, otklanjanju prepreka i stvaranju povoljnijeg okruženja za investiranje u energetski sektor.

Ministar Teletović s posebnim je zanimanjem sudjelovao u radu panela u čijem su fokusu bili energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. U video prezentaciji Federalnog ministarstva prostornog uređenja, kojom su predstavljeni pozitivni primjeri projekata energetske učinkovitosti  u BiH, na poseban način istaknuta je Hercegovačko-neretvanska županija koja je u 2016. godini  obnovila i učinila energetski učinkovitim  sedam javnih objekata. „Javni sektor ima obvezu racionalno koristiti i sustavno upravljati energijom u svim svojim objektima te mora biti pokretač i promicatelj aktivnosti za primjenu mjera poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja emisija štetnih plinova“, kazao je  ministar Teletović podsjetivši kako će Vlada HNŽ i u ovoj godini provoditi projekt energetske učinkovitosti kojim će biti obuhvaćena četiri javna objekta.

Inače, Treći energetski samit organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK), Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) i Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske (RERS).