Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ Ajdin Teletović primio je danas u nastupni posjet generalnog konzula Republike Turske u Mostaru, Nj.E. Yaşara Ergüna,  s kojim je razgovarao o mogućnostima institucionalne i gospodarske suradnje Republike Turske i Vlade HNŽ.

Uz izraze dobrodošlice i spremnosti za potporu budućem diplomatskom radu generalnog konzula Ergüna, ministar Teletović istaknuo je dosadašnju kvalitetnu suradnju te predstavio neke od rezultata i prioriteta Ministarstva u idućem razdoblju. ‘Želja nam je da dobru dosadašnju suradnju nastavimo i dalje, dodatnim njegovanjem i unaprjeđivanjem međusobnih odnosa jer tako doprinosimo jedni drugima i zajedničkim snagama stvaramo bolje uvjete za život naših građana’, istaknuo je ministar podsjetivši kako se turizam izdvaja kao resor s velikim potencijalima za suradnju, napose u području poticanja ulaganja i uspostavljanju izravnih aviolinija iz Mostara što bi dodatno poboljšalo dostupnost te olakšalo kretanje turista i gospodarstvenika u oba smjera. ‘Postoje uistinu velike mogućnosti unaprjeđenja gospodarskih odnosa, na nama je da te procese olakšamo i pojednostavimo’, zaključio je ministar Teletović.

Novoimenovani generalni konzul Republike Turske u Mostaru zahvalio je na prijemu te kazao kako današnji posjet smatra izuzetno važnim, ne samo na diplomatskoj razini, već i onoj prijateljskoj te kao podršku gospodarskom oporavku i razvoju HNŽ. Prema njegovim riječima potrebno je dodatno potaknuti gospodarsku suradnju s ciljem osnaživanja zajedničkih vrijednosti. ‘Današnji susret svakako je odlična prilika za predstavljanje aktualnih i otvaranje budućih projekata iz resora turizma koji su od iznimnog značaja kako za Hercegovačko-neretvansku županiju tako i za Republiku Tursku’, kazao je generalni konzul Ergün zahvalivši ministru na vrlo iscrpnim i korisnim informacijama.

Sudionici sastanka, ministar Ajdin Teletović i generalni konzul Republike Turske u Mostaru NJ.E. Yaşar Ergün, iskazali su zadovoljstvo održanim sastankom koji je potvrdio vrlo dobre i bliske odnose dviju država i obostranu želju za jačanjem suradnje.