Ministar Ajdin Teletović sastao se u četvrtak, 5. travnja  u Mostaru  sa zamjenikom ministra kulture i turizma Republike Turske Hüseyinom Yaymanom s kojim je razgovarao o mogućnostima snažnije turističke i gospodarske suradnje Hercegovine i Republike Turske. Na sastanku koji je upriličen u prostorijama Generalnog konzulata i u nazočnosti Zerrin Kandemir, generalne konzulice Republike Turske u Mostaru, ministar Teletović informirao je zamjenika ministra Yaymana o turističkoj ponudi  Hercegovačko-neretvanske županije izrazivši zadovoljstvo zbog činjenice da hercegovačko-neretvanske destinacije, napose Mostar, sve više prepoznaju i državljani Republike Turske.

Osvrćući se na prošlogodišnje turističke rezultate, ministar Teletović naglasio je kako je u HNŽ porastao broj turista iz Turske za 5,4 posto u odnosu na 2016. godinu ali da su ti dolasci, a posebno broj ostvarenih noćenja i zadržavanje turista, još uvijek daleko od željenih. „Ovo područje posjeduje raznolike i izuzetno atraktivne turističke sadržaje, prije svega prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu te bogatu tradicijsku kulturu i gastronomsku ponudu, što je poznato širem turističkom tržištu ali još uvijek nije u dovoljnoj mjeri valorizirano kroz broj turističkih dolazaka. HNŽ je u 2017. godini posjetilo gotovo deset tisuća turskih državljana što je 10 posto svih njihovih dolazaka u BiH. Iako ovaj broj svrstava Republiku Tursku u top deset emitivnih tržišta HNŽ, vjerujem da zajednički možemo omogućiti još bolji turistički promet iz Turske prema Hercegovačko-neretvanskoj županiji ali i obratno“, kazao je ministar Teletović podsjetivši kako postoje i brojne druge mogućnosti za jačanje suradnje, napose u području poticanja ulaganja i uspostavljanju izravnih avio-linija iz Mostara što bi dodatno poboljšalo dostupnost i olakšalo dolazak turista i gospodarstvenika u oba smjera.

Zamjenik ministra Yayman zahvalio je ministru Teletoviću na vrlo iscrpnim i korisnim informacijama, pohvalio smjer u kojem se razvija hercegovačko-neretvanski turizam te izrazio spremnost za suradnju, napose kroz kvalitetniju promociju kako turističke ponude tako i investicijskih potencijala u turizam i gospodarstvo uopće.  Na kraju sastanka ministar Teletović i Hüseyin Yayman, zamjenik ministra kulture i turizma Republike Turske, složili su se kako je u realizaciji svih budućih aktivnosti nužan stalni dijalog te načelno dogovorili suradnju dvaju ministarstava.