Obavještavamo vlasnike-ugostitelje čiji su ugostiteljski objekti za smještaj kategorizirani u Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K kako je 12. prosinca 2015. stupio na snagu županijski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti („Narodne novine HNŽ“, broj 9 od 11. prosinca 2015.). Tim je izmjenama došlo do promjena u izdavanju rješenja odnosno uz rješenje kojim su utvrđeni minimalni uvjeti i kategorija ugostiteljskih objekata za smještaj uvedeno je i rješenje o odobrenju za rad tih ugostiteljskih objekata.

Kako biste, sukladno zakonskim izmjenama, dobili i Rješenje o odobrenju za rad te nastavili sa zakonitim radom, potrebno je da ovom ministarstvu podnesete Zahtjev za izdavanje rješenja o odobrenju za rad koji možete preuzeti OVDJE.

Usuglašavanje sa Zakonom odnosno dobivanje Rješenja o odobrenju za rad obveza je SVIH ugostiteljskih objekata za smještaj za koje su utvrđeni minimalni uvjeti i kategorija (izvršena kategorizacija) bez obzira na to do kada vrijedi rješenje o kategorizaciji odnosno imaju li ugostiteljski objekti privremena ili trajna rješenja o kategorizaciji.

Za sva pojašnjenja možete nas kontaktirati svakim radnim danom, u vremenu od 11,00 do 15,00 sati na telefon 036 552 498 ili putem elektroničke pošte na adresu turizam@mtto-hnz-k.ba ili ugostiteljstvo@mtto-hnz-k.ba.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem razumijevanju i suradnji