Ministar Emil Balavac primio je u radni posjet Boženu Bohm Kaltak, voditeljicu i program menadžericu regionalnog ureda Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Mostaru u čijoj je pratnji bio projektni službenik Admir Logo.

Tijekom ugodnog i vrlo konstruktivnog razgovora razmijenjena su mišljenja o brojnim aktualnim temama i otvorenim pitanjima u razvoju održivog turizma, stanju u zaštićenim područjima i budućoj suradnji.

Na poseban način razgovaralo se o projektu Via Dinarica, projektu UNDP-a kroz koji je do sada rađeno na unaprjeđenju turističke infrastrukture i jačanju kapaciteta lokalnih pružatelja turističkih usluga duž staza, promoviranju i tržišnom plasiranju avanturističkog i planinskog turizma u Dinaridima.

Najavljeno je kako uskoro kreće novi program koji po prvi puta otvara mogućnost suradnje sa županijama, kao višim razinama vlasti, kroz potporu ministarstvima u procesima kreiranja zakonskih i strateških dokumenta te organizaciju događanja.

Ministar Balavac i program menadžerica Bohm Baltak razgovarali su i o zaštićenim područjima i njihovom značaju za  održivi turizma, s posebnim naglaskom na Park prirode Blidinje, ali i o mogućim budućim zajedničkim, partnerskim projektima i malim inicijativama koje obje strane mogu podržati.