Iako živimo u vremenu velikih promjena, novih tehnologija i brzog razvoja, ljudi su ti koji svojim znanjem i radom stvaraju prosperitetnije društvo u kojem bi od svojega rada trebali dostojno živjeti.

Pravo na rad jedno je od temeljnih ljudskih prava, međutim, još uvijek postoji veliki broj onih koji to pravo ne mogu ostvariti, ali i onih  koji svojim radom ne mogu osigurati egzistenciju za sebe i svoje obitelji.

Međunarodni praznik rada, koji obilježavamo na današnji dan, simbol je borbe ne samo za bolji položaj radnika, pravednije i humanije uvjete rada, nego i borbe za stvaranje modernijeg i poticajnijeg radnog okruženja koje podržava gospodarski razvoj. Ulaganjem u znanje i razvoj te stvaranjem kvalitetnijeg poslovnog okruženja zajednički možemo kreirati promjene koje će doprinijeti boljem ambijentu za život i omogućiti da svaki naš građanin ima jednake mogućnosti svojim radom osigurati egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

U tom duhu, čestitajući svima Međunarodni praznik rada pozivam Vas da ovaj praznik radničke borbe i solidarnosti obilježimo dostojanstveno, uz jačanje međusobnog povjerenja, zajedništva i socijalne osjetljivosti.

Ministar

Emil Balavac