Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša nazočio je jučerašnjoj manifestaciji „Skokovi sa Starog mosta“, jednom od najznačajnijih športsko-turističkih događaja u gradu Mostar i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.  Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da su i ovogodišnji 450. skokovi sa  27 metara visokog luka Starog mosta ponovo privukli veliku pozornost domaćih i stranih turista, ministar Teletović istaknuo je kako je riječ o prepoznatljivom turističkom brendu koji prelazi granice ne samo Hercegovačko-neretvanske županije nego i Bosne i Hercegovine.

„Vjerujemo kako će vrijednost ove manifestacije  biti prepoznata i od strane UNESCO-a te da će se jedinstveni mostarski skokovi uskoro naći i na  svjetskoj listi nematerijalne kulturne baštine“, kazao je Teletović koji je manifestaciji nazočio i u svojstvu posebnog izaslanika dr. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ.

teletovicbandic

U društvu brojnih uzvanica među kojima su bili Edin Mušić, predsjednik i Vesna Švancer, dopredsjednica Zastupničkog  doma F BiH, Edita Đapo i Zlatan Vujanović, ministri u Vladi Federacije,  ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić,  ministar Teletović pratio je skokove pedeset trojice skakača među kojima je najbolji bio Lorens Listo kojemu je to deseta pobjeda u disciplini skokova na glavu.

1

Održavanje ovogodišnjih tradicionalnih 450. skokova koje je pratilo više tisuća posjetitelja okupljenih ispod Starog mosta,  financijski su pomogli županijsko Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša i Turistička zajednica HNŽ čime je još jednom potvrđeno kako je turizam snažno strateško opredjeljenje  Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

skok